100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ...

26/06/2023 - 12:45 |
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Thumbnail

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2023 Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας ξεκίνησε και στη Φλώρινα.

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου στο χώρο της Βιβλιοθήκης οι μικροί μας φίλοι του ΚΔΑΠ Φλώρινας(Πειραματικό) συμμετείχαν στη δράση έναρξης με τίτλο "100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ" Γνώρισαν τη ζωή και το έργο των 2 συγγραφέων, άκουσαν αποσπάσματα, συζήτησαν για την Άλκη και τη Ζωρζ, αναζήτησαν και συνέλεξαν τα βιβλία τους μέσα στη Βιβλιοθήκη και με αυτά σχημάτισαν τον αριθμό 100 που είναι το σημείο αναφοράς της δράσης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση Ζώρζ Σαρή και της Άλκης Ζέη.

Τη δράση υλοποίησε εθελοντικά η εκπαιδευτικός κ. Ιωάννα Ζάχου και ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους με τη γλαφυρή αφήγηση των κειμένων, την άψογη παρουσίαση και την αμεσότητα με τα παιδιά.

Ευχαριστούμε επίσης την υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Δ.Φλώρινας(Πειραματικό) κ. Εβελίνα Αριστείδου και τις στελέχη κ.κ. Ρούλα Ευαγγέλου, Ελισάβετ Ηλιάδου που με χαρά ανταποκρίθηκαν και συνόδευσαν τα παιδιά συμβάλλοντας στην υλοποίηση της δράσης.