«1821: Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην Τοπική Ιστορία»

13/10/2021 - 13:16

 Η Πρόεδρος και το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα» ευχαριστεί θερμά το Δήμο Φλώρινας και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιαννάκη Βασίλειο για τη φιλοξενία στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Φλώρινας της  διαδημοτικής Έκθεσης Τεκμηρίων με τίτλο: «1821: Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην Τοπική Ιστορία» την περίοδο από 4 Ιουλίου έως 14 Ιουλίου 2021.

Η άψογη συνεργασία και η θερμή φιλοξενία συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία της εκδήλωσης τόσο την ημέρα των εγκαινίων όσο και τις επόμενες ημέρες κατά τις οποίες με πολύ ενδιαφέρον οι Φλωρινιώτες  επισκέφθηκαν την Έκθεση. Οι επισκέπτες έλαβαν γνώση για τους αγωνιστές  και τα  ιστορικά γεγονότα της περιοχής της Φλώρινας και της Μακεδονίας, την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, τα οποία δεν είναι τόσο γνωστά  όσο της υπόλοιπης Ελλάδας.

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή ευελπιστούμε και στο μέλλον να υπάρξουν τέτοιες συνεργασίες οι οποίες αναδεικνύουν την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας.